Navigation Search UI(DDI)Navigation Contact UI(DDI)Navigation Products UI(DDI)

SIOP 2014

Join us at the 29th annual SIOP Conference in Hawaii!

Aloha!  We are pleased to have a number of DDI psychologists and thought leaders participating in 21 sessions on a wide variety of workplace topics. Please join us in a panel discussion, symposium, poster presentation, or special event to hear what we're working on. Stop by our booth #500 and talk to us one-on-one.

We look forward to seeing you there!

For more information about the conference or to register, visit the SIOP website.


Thursday, May 15th Sessions

9:30 AM | 90 minutes | Room 306B | Panel Discussion
Marketing and Implementing Enterprise-Wide Competency Models (Program ID 7) 

9:30 AM | 90 minutes | Room 303AB | Panel Discussion
404 Page Not Found: Pitfalls of Technology Projects (Program ID 3)

9:30 AM | 90 minutes | Room 322AB | Symposium/Forum
Big Data in I-O Psychology (Program ID 16) 

11:00 AM | 60 minutes | Theatre 310 | Special Event
How Big of a Change Will Big Data Bring? (Program ID 44) 

12:30 PM | 90 minutes | Room 311 | IGNITE Session   
Starting the Analytics Engine: Practical Approaches and Lessons Learned (Program ID 59) 

12:30 PM | 90 minutes | Room 316C | Symposium/Forum   
Practical Considerations for Developing and Maintaining Computer Adaptive Testing Programs
(Program ID 61)

2:00 PM | 90 minutes | Room 311 | IGNITE Session
Important Considerations Throughout the Selection Lifecycle (Program ID 83)

Friday, May 16th Sessions

7:30 AM | 90 minutes | Room 323A | Panel Discussion
Social Networking Sites: Selection's Dream Come True or Bad Nightmare? (Program ID 115)

9:00 AM | 90 minutes | Room 304B | Master Collaboration
Technology and Assessment – Research Gaps, Best Practices, and Future Agenda  (Program ID 126)

9:30 AM | 60 minutes | Room 309 | Executive Board Invited Session
A Conversation with SIOP Leadership (Program ID 143) 

2:00 PM | 90 minutes | Theatre 310 | IGNITE Session
Perspectives in High Potential (Program ID 211) 

2:30 PM | 60 minutes | Room 317B | Panel Discussion 
Building a Bridge West: How to Effectively Influence Chinese Stakeholders (Program ID 216)

Saturday, May 17th Sessions

7:30 AM | 90 minutes | Room 328 | Community of Interest
Broadcasting Individual Differences: Drawing Inferences Based on Social Media Profiles (Program ID 239) 

9:00 AM | 90 minutes | Room 314 | IGNITE Session
The Essential Realistic Job Preview for Aspiring I-O Practitioners (Program ID 254)

9:00 AM | 90 minutes | Room 328 | Panel Discussion
One Step Closer into the Essence of Performance Measurement (Program ID 262)

11:00 AM | 90 minutes | Room 273 | Master Tutorial
Take A Usability Journey: Focus on User-centered Design (Program ID 273)

12:00 PM | 90 minutes | Room 323C | Panel Discussion   
I Want ROI Now!  Analyzing Impact Sooner than Desired (Program ID 297)

12:00 PM | 60 minutes | Room 304B | Symposium/Forum
New Developments in Biodata Research and Practice (Program ID 293)

12:30 PM | 90 minutes | Room 318A | Panel Discussion   
Searching for the Perfect Translation: Test Translation Best Practices (Program ID 308)

1:30 PM | 90 minutes | Room 314 | Panel Discussion  
How to Develop Valid Interview Questions and Anchored Rating Scales (Program ID 320)

2:00 PM | 60 minutes | Room 317B | Symposium/Forum
Seeing Clearly: Examining Cross-Culture Test Performance through Multiple Lenses (Program ID 331)

2:00 PM | 60 minutes | Room 306B | Panel Discussion
Getting Started with R: Examples and Lessons Learned (Program ID 328)

Talk to an Expert: SIOP

* Denotes required field
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 Security code
Call or Email

Call / Email

+1 (800) 933-4463
+1 (412) 257-0600